Kalėdinis sveikinimas 2023

„Dievas taip pamilo pasaulį, jog atidavė savo viengimį Sūnų, kad kiekvienas, kuris Jį tiki, nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą.“ (Jn 3,16)

 

 

Mieli broliai ir seserys Kristuje,

mieli Vilniaus parapijiečiai,

 

Dažnai, girdėdami žodį „pasaulis“, mes įsivaizduojame, žemę, jos gamtą, gal žmoniją. Ir ne visuomet tame žodyje įžvelgiame save. Kadaise tamsios nakties pokalbio metu Jėzus fariziejui Nikodemui atskleidė Dievo „paslaptį“ - Dievas yra mylintis Dievas ir tai, ką Jis daro, daro iš begalinės meilės žmonijai.

 

Kalėdos mums kasmet naujai primena Dievo meilę, atsiuntusią Sūnų permaldavimo aukai už mus. Ir kai Jėzus taria: „pamilo pasaulį“, vietoj „pasaulį“ kiekvienas drąsiai galime įsirašyti savo vardą. Kalėdos primena, kad Dievas pamilo būtent tave. Ir visa išganymo istorija įvyko, kad tu turėtum gyvenimą.

 

Dievas pamilo mus, kurie drauge meldžiamės Dievo namuose Vokiečių gatvėje bei vieni už kitus asmeninėse maldose. Raštas sako: „Kristus mylėjo Bažnyčią ir atidavė už ją save, kad ją pašventintų, apvalydamas vandens nuplovimu ir žodžiu.“ (Ef 5,25-26)

 

Tad Kalėdos ir Viešpaties metų pabaiga - puikus laikas padėkoti už Jo meilę ir vedimą, už tai, kad Jis mūsų niekuomet neapleidžia šios žemės kelionėje. Kartais Jo vardo šaukėmės skausme, kartais tarėme padėkos žodžius. Ir tie mūsų rūpesčiai buvo įvairūs - mūsų pačių gyvenimas, mylimų žmonių likimai, tragedijos Ukrainoje bei Šventojoje Žemėje, taip pat nerimas dėl mūsų šalies, dėl Bažnyčios. Ačiū Viešpačiui, kad Jis visuomet buvo su mumis ir Jo globojanti ranka veda mus iki šiol.

 

Taip pat šis metas yra labai gera proga padėkoti artimiesiems. Šiandieną širdingai dėkojame Jums, mieli broliai ir seserys Kristuje, už jūsų maldas, įvairiausią tarnystę Bažnyčioje, aukas, rūpestį, pastiprinantį žodį, už jūsų didžiulę meilę mums ir visiems tikėjimo namiškiams.

 

Linkime, kad Dievo meilė, mums parodyta Viešpatyje Jėzuje Kristuje, šviestų jūsų gyvenime. Regis, šiame pasaulyje ramiau nebus ir kitais metais, bet Dievo ramybė lanko Dievo vaikus. Prisiminkime, kad Dievas siuntė Sūnų ne pražūčiai, bet išgelbėjimui ir gyvenimui!

 

Palaimintų Kalėdų ir Naujųjų Viešpaties metų!

 

Su meile Kristuje,

Vyskupas Mindaugas Sabutis

Kunigas Ričardas Dokšas

 

2023 m. Kalėdos



 
« January 2024 »
MoTuWeThFrSaSu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31